Ivan Ivanković

Ivan Ivanković je gitarist, pjevač, tekstopisac, skladatelj i aranžer. Do sada je izdao tri samostalna heavy metal albuma te je surađivao s glazbenicima kao što su Marko Perković Thompson, Kristijan Rahimovski, Leteći Odred, Emina Arapović i dr.

S 10 godina počeo je svirati gitaru, a kroz svoje srednjoškolsko razdoblje u Osijeku je bio član raznih klupskih bendova. U dobi od 21 godine preselio je u Zagreb i započeo svoju profesionalnu glazbenu karijeru.

Godine 2010. prijavio se na regionalno gitarističko natjecanje ”Master 2010” na kojem su se natjecali najbolji mladi gitaristi iz čitave regije. Ivan je osvojio prvu nagradu te ponio titulu najboljeg i najperspektivnijeg mladog gitariste u regiji. Od 2012. godine u akustičnom aranžmanu često nastupa s Dinom Jelusićem, Livijem Berakom (Divlje Jagode) i Eminom Arapović po klubovima diljem Hrvatske i šire.

Od 2013. do 2018. godine bio je gitarist u Thompson bandu te je s Thompsonom snimio dva live DVD-a i svirao na brojnim velikim koncertima u Hrvatskoj i inozemstvu. Nakon toga svirao je na turneji s Ivanom Zakom, a od 2018. godine je u potpunosti posvećen svojoj solo karijeri te radi na svom novom albumu.