Martina Jakšić Rodiger

Klavir Pjevanje

Martina Jakšić Rodiger profesorica je s impresivnim stažem. Svoj glazbeni put započela je osnovnim glazbenim obrazovanjem stečenim u Umjetničkoj školi Miroslav Magdalenić u Čakovcu (smjer klavir). Nakon toga upisala je srednju Glazbenu školu u Varaždinu u kojoj je s odličnim uspjehom završila na dva odsjeka, teorija glazbe s glavnim predmetom dirigiranje te klavirskom smjeru. Iste godine je na Universität für Musik und darstellende Kunst Graz upisala studij kompozicije i teorije glazbe.

Po završetku sveučilišnog prediplomskog studija te stečenog naziva Bachelor of Arts, nastavila je obrazovanje na Univerzi u Mariboru, smjer glazbena pedagogija koji je završila s akademskom titulom magistrica profesorica glazbene pedagogije. Paralelno sa studijem glazbene teorije i kompozicije u Grazu, upisala je zborsko dirigiranje na Johann Joseph Fux Konservatorium u Grazu gdje je stekla kompetencije zborskog dirigenta učeći od najprestižnijih europskih zborskih dirigenata.

Za vrijeme studija sudjelovala je u mnogobrojnim zborskim projektima; dvije godine je pjevala u zboru Graz Opere, sudjelovala je u brojnim projektima vezanim uz KUG Graz, tri godine je radila kao asistent zbora grada Graza (Vocalforum Graz), korepetirala Gospel & Jazz Choir JJF Konservatorium Graz te je samostalno vodila vokalno-instrumentalne projekte akademije (Carl Orff: Carmina burana, Joseph Haydn: Die Jahreszeiten).

Okušala se i u mjuziklu te je bila glazbeno-umjetnički voditelj svjetski poznatog mjuzikla Les Miserables u režiji Richarda Monteza. Proteklih godina djeluje kao umjetnički voditelj Udruge Pjesma Donji Kraljevec, aktivno se bavi glazbom na raznim poljima u regiji te radi kao profesorica glazbene umjetnosti.

Filed under: PredavačiTagged with: , , , ,