O nama

LOOP Glazbena klinika kao brand, zaživjela je početkom 2017. godine u Varaždinu i dio je tvrtke LOOP d.o.o. koja nudi zaokružen paket usluga svim poklonicima glazbe.

LOOP Glazbena klinika djeluje na adresi Gornji Kuršanec, Frankopanska 1. Nudi edukativne programe sviranja i pjevanja u vrhunskim uvjetima rada i u poticajnom okruženju te pakete programa i radionica. Klinika nudi moderne programe edukacije za djecu, početnike i iskusne glazbenike. Bez obzira na preferirane stilove glazbe i glazbeno predznanje polaznika.

VIZIJA, MISIJA, CILJEVI

Naša vizija, misija i ciljevi su povećati glazbenu pismenost svih dobnih skupina i oživjeti glazbenu scenu, te proširiti djelovanje na cijelu sjeverozapadnu Hrvatsku. Programe kojima želimo realizirati našu viziju provodimo kroz nekoliko projekata. Organiziramo nastupe eminentnih profesionalnih glazbenika svih glazbenih pravaca, ali i amaterskih izvođača, kao i besplatne radionice za glazbenike amatere.

Na oživljavanju glazbene scene aktivno surađujemo s lokalnim i regionalnim glazbenim udrugama i institucijama te s vrhunskim predavačima i glazbenicima koji prenose svoja znanja i iskustva na sve zainteresirane za glazbeno usavršavanje i unapređivanje vlastitih znanja i vještina.

EDUKACIJA

Edukacija je prilagođena polaznicima u dobi od navršenih 8 godina na više (nisu isključeni i mlađi ukoliko imaju interes i predispozicije), dok gornje dobne granice nema. Svima njima LOOP Glazbena klinika pruža mogućnost učenja pjevanja i sviranja na najnovijim instrumentima i opremi, edukaciju o osnovnim i naprednim tehnikama sviranja pojedinog instrumenta, glazbenoj teoriji i zvuku, ali i o opremi i audio produkciji za live nastupe i studijsko snimanje.

Edukacija se izvodi u obliku redovne nastave, kroz rad u grupama, kroz individualne sate te kroz specijalizirane radionice i klinike. Redovni program edukacije usklađen je s početkom i završetkom školske godine. No, zainteresirani se mogu javiti u bilo kojem trenutku, te u dogovoru s predavačem započeti s edukacijom. Bitno je pritom naglasiti da LOOP Glazbena klinika redovito organizira besplatne uvodne sate sviranja i pjevanja.

Svim polaznicima LOOP Glazbene klinike omogućujemo i sudjelovanje u dodatnim radionicama, klinikama i kampovima, besplatno ili po povoljnijim uvjetima. Za njih u vrijeme trajanja školskih praznika organiziramo specijalizirane radionice na temu društvenih medija u funkciji promocije glazbe, radionice pregovaranja i ugovaranja svirki, radionice na temu korištenja i podešavanja glazbenih instrumenata i opreme (setup gitare, osnove i napredno korištenje efekata, osnove i napredno korištenje pojačala…) i slično. Uz to, u planu su i tjedni, tematski glazbeni kampovi za vrijeme trajanja praznika namijenjeni djeci i početnicima, kao i glazbene klinike s vrhunskim i poznatim glazbenicima, instrumentalistima i producentima.

S obzirom da je poznavanje glazbene teorije sastavni dio bavljenja glazbom, odnosno sviranja nekog glazbenog instrumenta i da ono pridonosi lakšem, bržem i kvalitetnijem učenju i boljem razumijevanju svih slojeva glazbenog djela bez obzira na vrstu, žanr ili stil, individualna i grupna nastava LOOP Glazbene klinike povezuje teoretska znanja s praksom, tako da se cjelokupno znanje dobiva na jednom mjestu – na nastavi instrumenta. Onima koji žele znati više, nudimo mogućnost upisa individualne nastave solfeggia i glazbene teorije kao posebnog predmeta.

LOOP Glazbena klinika nudi i programe prilagođene bendovima, kojima omogućujemo usavršavanje glazbenih vještina i osiguravamo prostor za vježbanje uz mentora te savjetovanja o primjerice promociji benda, osnovama prodaje i pregovaranja i sličnom.

EDUKACIJA PO NASTAVNIM PREDMETIMA/INSTRUMENTIMA

Kroz redovni edukativni program nudimo edukaciju o sljedećim instrumentima:

 • akustičnoj gitari,
 • električnoj gitari,
 • bas gitari,
 • klaviru i klavijaturama (synthesizeru),
 • bubnjevima.

Uz navedeno, nudimo i redovne edukativne programe za:

 • pjevanje,
 • sviranje u bendu.

Polaznici svih navedenih edukativnih programa mogu odabrati ili grupnu nastavu (za 2 do 5 polaznika) ili pak individualnu nastavu koja polazniku omogućava punu pažnju predavača, koji se može u potpunosti posvetiti samo jednom polazniku te program edukacije prilagoditi njegovim afinitetima, mogućnostima i potrebama.

PREDAVAČI

Predavači LOOP Glazbene klinike su redom vrhunski glazbenici i predavači koji svoja znanja i vještine na polaznike edukacije prenose dinamikom prilagođenom svakom pojedincu. Bitno je naglasiti da su u LOOP Glazbenoj klinici dobrodošli i aktivni glazbenici koji bi željeli unaprijediti svoje vještine i dodatno se educirati.

INSTRUMENTI

Kako bismo polaznicima i njihovim roditeljima olakšali proces nabavke instrumenta koji im je potreban za učenje, nudimo mogućnost besplatnog korištenja instrumenta u trajanju do 2 mjeseca. Nakon toga omogućujemo najam različitih instrumenata, u nekoliko cjenovnih razreda, novih ili rabljenih, kao i mogućnost povoljnijih uvjeta kupnje instrumenta u LOOP music shopu u Ulici Stanka Vraza 6 u Varaždinu.

PO ČEMU SE RAZLIKUJEMO OD OSTALIH?

Posebnosti koje nudi LOOP Glazbena klinika su:

 • rad s etabliranim glazbenicima i vrhunskim predavačima,
 • obavezna audicija prije definiranja optimalnog programa i razine edukacije,
 • moderan i učinkovit program,
 • mogućnost korištenja instrumenata,
 • mogućnost nabavke instrumenata i opreme po povoljnim cijenama na rate,
 • dodatni besplatni sadržaji,
 • savjetovanje i usmjeravanje pri odabiru programa edukacije, instrumenta i prateće opreme,
 • rad i učenje na najmodernijim i najpoznatijim instrumentima i glazbenoj opremi,
 • Masterclass radionice s vrhunskim instrumentalistima i pjevačima,
 • produkcijski nastupi uz projektni pristup sa školskim bendom, uz vrhunsku produkciju,
 • mogućnost individualnog pristupa polaznicima,
 • različiti stupnjevi poduke u 3 razine (početnik, amater i profesionalac).

BESPLATNI UVODNI SAT

Kako bismo zainteresiranima što bolje predstavili program i predavače LOOP Glazbene klinike, redovito organiziramo besplatne uvodne sate učenja sviranja i pjevanja.

Informacije o terminima besplatnih uvodnih satova objavljujemo na našoj internetskoj stranici https://klinika.loop.hr/ te na službenoj Facebook stranici https://www.facebook.com/LoopGlazbenaKlinika/.

REALIZIRANI PROJEKTI I PROJEKTI KOJI SU U TIJEKU:

 • LOOP GLAZBENA KLINIKA NA ŠPANCIRFESTU 2017

Za vrijeme trajanja Špancirfesta 2017. godine je u sklopu LOOP Glazbene klinike realiziran niz besplatnih kreativnih glazbenih radionica. Polaznike smo, ovisno o interesu, upoznali s osnovama nekoliko glazbenih instrumenata te s glazbenom opremom, a imali su priliku sudjelovati i na oglednom satu za pojedini instrument.

 • LOOP GLAZBENA KLINIKA NA ŠPANCIRFESTU 2018

U sklopu LOOP Glazbene klinike je tijekom 10 dana trajanja Špancirfesta 2018. godine u prijepodnevnim satima realizirano više od 30 besplatnih radionica namijenjenih djeci i početnicima, koji su imali priliku doznati više o sviranju akustične i električne gitare, bas gitare, klavira i synthesizera, ukulelea i bubnjeva, kao i o pjevanju te o muziciranju u bendu. Osim toga, svi zainteresirani posjetitelji Špancirfesta imali su priliku u prostoru LOOP Glazbene klinike u Bakačevoj ulici naučiti više o različitim instrumentima i glazbenoj opremi.

U poslijepodnevnim satima eminentni su glazbenici održali Masterclass radionice za one s više glazbenog znanja i umijeća, a održane su i ulične svirke s polaznicima radionica i prolaznicima. Na potpuno opremljenog uličnoj pozornici mogao je zasvirati i zapjevati svatko tko je to poželio i koji je za to smogao hrabrosti pa su u 10 dana festivala nastupili mnogi eminentni glazbenici, ali i mladi izvođači kojima je to bila jedna od rijetkih prilika da zasviraju na pravoj pozornici i pred brojnijom publikom.

 • GLAZBENA KLINIKA NA ŠPANCIRFESTU 2019

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Varaždina organizirali smo LOOP Glazbenu kliniku na Špancirfestu 2019. Treće izdanje LOOP Glazbene klinike, održano tijekom 21. Špancirfesta, posjetiteljima je ponudilo još zanimljiviji, kvalitetniji i sadržajno bogatiji program namijenjen ljubiteljima glazbe, bez obzira na dob i glazbeni ukus.

U 10 dana trajanja festivala, u sklopu LOOP Glazbene klinike je u Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici održana izložba 30-ak glazbenih instrumenata i opreme. Na istom mjestu održano je i 10 radionica upoznavanja s instrumentima – namijenjenih djeci i početnicima, 11 Masterclass radionica eminentnih glazbenika – za one s određenim glazbenim predznanjem i iskustvom te 20-ak uličnih svirki manje ili više afirmiranih glazbenika i bendova.

Osim navedenog, prvi put su u sklopu LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu održana i četiri odlična koncerta na festivalskoj pozornici na glavnom gradskom trgu Korzu. Uz to je u sklopu novog programa pod nazivom kLOOPska scena Sloboda održano 14 koncerata uglavnom domaćih, varaždinskih glazbenih sastava i bendova. Svi programi LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu su i ove godine bili besplatni te su bili odlično prihvaćeni i posjećeni.

 • GLAZBA NA BALKONIMA GRADA 

Kao partner Turističkoj zajednici grada Varaždina uključili smo se u projekt Glazba na balkonima grada, u sklopu kojeg su, tijekom svibnja, lipnja i srpnja 2019. godine, varaždinski glazbenici subotama prijepodne svojim svirkama s balkona Županijske palače, palače Sermage i ispred Gradske vijećnice, uljepšavali boravak građanima i turistima u starogradskoj jezgri Varaždina.

U sklopu Glazbe na balkonima grada je izvedeno ukupno 20-ak glazbenih programa u trajanju od po 45 minuta.

 • LUIS LUGO U HNK U VARAŽDINU

U suradnji s Koncertnim uredom Varaždin, Glazbenom školom u Varaždinu i Hrvatskom udrugom glazbenika Varaždin organizirali smo nastup svjetski poznatog pijanista Luisa Luga u Varaždinu. Luis Lugo je u svibnju 2019. godine održao koncert u Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Uz to, eminentni je glazbenik održao Masterclass radionicu u Glazbenoj školi u Varaždinu, namijenjenu profesorima i učenicima te škole, ali i svima drugima koji su za to iskazali interes.

 • EDUKATIVNE RADIONICE

U sklopu LOOP Glazbene klinike dosad je organizirano ukupno 90 besplatnih edukativnih radionica. Kroz te smo radionice mnogim mladim glazbenicima približili glazbu, ali i estradu, te im omogućili da zasviraju sa svojim idolima, od kojih su prvo učili, a nakon toga im se pridružili u svirci.

 • GLAZBENA KLINIKA ZA ŠKOLE

U tijeku su prezentacije našeg projekta “Glazbena klinika za škole” kroz koji bi se učenicima škola Varaždinske i Međimurske županije omogućila kompletna edukacija LOOP Glazbene klinike, i to u prostorijama škole koju pohađaju. Osim tog primarnog programa, nudimo dodatne oblike suradnje sa školama, kao što su tehnička podrška priredbama i sličnim događanjima u školi te povoljniji uvjeti pri nabavi instrumenata i glazbene opreme za potrebe škole.

PRIJAVE I VIŠE INFORMACIJA

Prijave za edukaciju u LOOP Glazbenoj klinici moguće su putem prijavnice: OVDJE.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, javiti nam se možete putem e-maila klinika@loop.hr ili telefonski na 099/731-6785 ili 040/310-999.

Više informacija dostupno je i na našoj službenoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/LoopGlazbenaKlinika/

Molimo da uzmete u obzir da osobne podatke polaznika i zainteresiranih tretiramo u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR).