Klinika na festivalima

Osim redovnih edukativnih programa i raznih radionica u prostorima LOOP Glazbene klinike u Gornjem Kuršancu, osmislili smo i provodimo program LOOP Glazbene klinike u sklopu festivala i sličnih događanja organiziranih od strane gradova i/ili turističkih zajednica gradova i županija.

Radi se o jedinstvenom programu besplatnih glazbenih radionica za djecu, početnike i napredne glazbenike s dodatnim sadržajima koji je javnosti prvi put predstavljen za vrijeme najvećeg varaždinskog festivala Špancirfesta 2017. godine. Javnost je prepoznala kvalitetu brojnih glazbenih programa i sadržaja LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu, pa je ista održana i narednih godina.

Uspješno sudjelovanje u najvećem uličnom festivalu u Hrvatskoj Špancirfestu, potaknulo nas je na širenje po Hrvatskoj. Stoga i drugim gradovima nudimo organizaciju programa LOOP Glazbene klinike u sklopu njihovih manifestacija. Program se sastoji od:

  • izložbe glazbenih instrumenata i opreme – zanimljiva izložba 30-ak glazbenih instrumenata i razne glazbene opreme, namijenjena svima zainteresiranima, bez obzira na dob i glazbeno predznanje. U sklopu izložbe moguće je izložiti razne modele klavira, synteshizera, gitara i bubnjeva, kao i ukulele, violine, trube, pojačala, mikrofone, zvučne kutije i drugo. Zainteresirani mogu ne samo razgledati izložene instrumente i opremu, nego ih i isprobati, te dobiti dodatne informacije o njima. Sve instrumente i opremu, kao i stručnu pomoć osigurava LOOP music shop.
  • glazbenih radionica za djecu i početnike – radionice upoznavanja s određenim instrumentima namijenjene djeci i početnicima vode predavači koji su svi školovani glazbenici, profesionalci i iskusni glazbenici te svi redom u svojim životopisima imaju impresivne glazbene projekte, od članstva u popularnim bendovima do nastupa na pozornicama diljem svijeta. Moguće je organizirati radionice upoznavanja s instrumentima kao što su primjerice: akustična i električna gitara, bas gitara, bubnjevi, klavir i synthesizer i drugi.
  • Masterclass radionica – namijenjene su onima koji posjeduju određeno glazbeno predznanje i sviračko, odnosno pjevačko iskustvo. Vode ih vrhunski glazbenici aktivni na domaćoj i stranoj sceni, kao što su: Elvis Stanić, Ricardo Luque, Dino Jelusić, Tomislav Franjo Šušak, Ivana Galić, Yogi Lonich, Nenad Kos – Ferzzo i drugi. Oni sudionicima Masterclass radionica predstavljaju svoj glazbeni put i iskustva te prenose znanja i vještine o sviranju pojedinog instrumenta, odnosno pjevanju.
  • uličnih svirki i jam sessiona – omogućava se manje ili više afirmiranim talentiranim glazbenicima i bendovima da se predstave široj publici na potpuno opremljenoj uličnoj pozornici. Svu opremu osigurava LOOP Glazbena agencija koja, zahvaljujući dugogodišnjem poslovanju u glazbenim vodama, manje iskusne glazbenike povezuje s njihovim uzorima s estrade. Na uličnoj pozornici LOOP Glazbene klinike su tako s mladim bendovima nastupili Damir Urban, Dino Jelusić, Dražen Scholz i mnogi drugi.

Loop Glazbena klinika na jedinstven način stvara dodanu vrijednost svakog događanja, odnosno manifestacije – građane uvodi u svijet glazbe i približava im duh glazbene scene.

Radionice je moguće prilagoditi manifestaciji u sklopu koje se LOOP Glazbena klinika održava. Tako je, primjerice, moguće organizirati rock radionice, radionice sviranja tamburice ili radionice pjevanja (…), radionice namijenjene točno određenom profilu glazbenika (radionice gitare, radionice klavira…), radionice za djecu određene dobi i afiniteta i slično.

Zatražite ponudu

Ukoliko Vam se sviđa koncept programa LOOP Glazbene klinike i voljeli biste isti uvrstiti u događanje koje organizirate, slobodni smo ponuditi Vam paket aktivnosti za 1 do 15 dana.

Javite nam se s povjerenjem i zatražite ponudu. Dodatne informacije možete dobiti putem e-maila klinika@loop.hr ili telefonski na 040/310-999, 099/650-5066.