Kreativne tehnike sviranja električne i akustične gitare

Naučite svirati gitaru ili poboljšajte svoje vještine uz Nenada Resnika, jednog od ponajboljih i najsvestranijih gitarista na području sjeverozapadne Hrvatske i šire.

Kreativne tehnike sviranja gitare

Kako je gitara ipak jedan od najraširenijih instrumenata danas, prve grupe i radionice koje su se našle u ponudi Loop Glazbene Klinike fokusirane su na kreativne tehnike blues, rock i country sviranja gitare za početnike i naprednije svirače.

Radionice za naprednije svirače obuhvaćaju tehničke i sadržajne metode koje omogućuju kontrolu nad instrumentom i zvukom, a u svrhu razvoja vlastitog tona i stila.

O predavaču

Nenad Resnik je gitarist i kompozitor. U glazbenoj školi najprije svira violinu, potom klavir, a gitaru kao samouk započinje svirati s 12 godina. Od 1981. svira s raznim varaždinskim rock, jazz i C&W grupama.

Aktivniju autorsku karijeru započinje 2005. suradnjom sa saksofonistom Gordanom Peršijem na autorskom jazz projektu “Nenad Resnik Electric Swing”. 2006. formira prateći band “The Farpoint Station” koji se pojavljuje na njegovom prvom CD-u “Return of The Son of The Monster From The Yellow Lagoon II”. Drugi po redu CD pod naslovom “Astral Neighbourhood” izlazi 2008.. 2014. izlazi treći po redu album s grupom “The Farpoint Station”, pod naslovom “Urgent Intervention”.

Samostalno, a i preko Koncertnog ureda Varaždin održao je s grupom “The Farpoint Station” desetke koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu.

U suradnji s Koncertnim uredom Varaždin i Hrvatskom udrugom glazbenika Varaždin organizira koncerte i gostovanja u Varaždinu, gdje u grad dovodi neka od vodećih svjetskih jazz imena poput Adam Nussbaum (USA), Simone Zancchini (IT), Ratko Zjača (NL), Raphael Wressnig (A) i druge.

Inicijator je osnivanja Hrvatske udruge glazbenika Varaždin.

Početkom 2016. osvaja nagradu “The Akademia“ iz Los Angelesa za najbolji EP album u kategoriji  “Alternative rock“ za album “Urgent Intervention“ Farpoint Stationa.

Koncept radionica

Radionice za početnike se sastoje od paketa redovne mjesečne nastave, po 1 školski sat tjedno.
Radionice započinju prema rasporedu utvrđenom u suradnji s polaznicima preko tjedna, uglavnom nakon 17:00 sati, no mogući su i raniji ili kasniji termini – ovisno o dostupnosti polaznika.
U sklopu radionica, polaznicima je omogućeno testiranje i sviranje na raznim tipovima pojačala, efekata i instrumenata.
Očekivani početak nastave za nove grupe je u tjednu 12.11.2018. godine.

Besplatan uvodni sat

Kako bismo svima zainteresiranima na čim bolji način prezentirali program i predavače, redovito organiziramo besplatan uvodni sat sviranja i pjevanja. Tako ćemo 7.11. u 20:00 sati održati besplatan uvodni sat sviranja gitare s Nenadom Resnikom.

Više detalja saznajte na našoj Facebook stranici u službenom Facebook eventu: https://www.facebook.com/events/319951281924145/

Cijene radionica

Osnove sviranja gitare – mjesečno – 380,00 Kn (1 školski sat tjedno, rad u grupi do 5 polaznika)
Kreativne tehnike sviranja rock, blues i country gitare – paket 5 školskih sati – 600,00 Kn (raspored se utvrđuje s predavačem i uključuje individualan pristup rada s polaznikom)

Prijave i više informacija

Prijavite se za radionice gitare u Loop glazbenoj Klinici putem prijavnice na našem webu: OVDJE.
Molimo da uzmete u obzir kako osobne podatke polaznika i zainteresiranih tretiramo u skladu s GDPR – uredbom o zaštiti osobnih podataka.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, javite nam se putem emaila na klinika@loop.hr ili telefonski na 042/421-186 (Andreja).