LOOP Glazbena Klinika na Špancirfestu

LOOP Glazbena Klinika ponudit će posjetiteljima radionice za školarce i početnike, prezentacije noviteta iz svijeta glazbenih instrumenata i opreme, radionice i klinike s vrhunskim glazbenicima (gitara, orgulje, bas gitara, bubnjevi i ostalo), susrete s vrhunskim glazbenicima poput Tomislava Šuška (Vatra), Queen Real Tribute i drugih kroz #LiveSvirkeTalks, te tri MasterClass gitarističke klinike uz trojicu vrhunskih gitarista: Ferzzu, Zambu i Kovačića.

Špancir je upravo postao još zanimljiviji uz LOOP Glazbenu Kliniku

Moto Špancirfesta je: Pokreni svoju kreativnost. Stoga je LOOP d.o.o. osmislio i pripremio niz kreativnih i korisnih glazbenih radionica namijenjenih djeci i odraslima, kako početnicima, tako i onima s više iskustva u glazbi. Kroz 6 cjelodnevnih termina (od 10:00 – 22:00h) na posebno uređenoj lokaciji u Gajevoj ulici, smjestit će se LOOP Glazbena Klinika, koja će svima zainteresiranima ponuditi niz kreativnih, zabavnih i korisnih sadržaja vezanih uz glazbu, glazbene instrumente i opremu. Sudionici radionica će imati priliku naučiti nove stvari vezane uz glazbu i osvajati vrijedne nagrade.

Program glazbenih radionica za školarce i početnike

Za djecu školske dobi pripremljene su posebne radionice u trajanju po 45 minuta, u kojim će se djeca moći upoznati s instrumentima poput gitare, bas gitare, klavira i klavijatura, bubnjeva i ukulelea, te kroz praktične radionice napraviti svoje prve glazbene korake s tim instrumentima, naučiti nešto novo i zajedno muzicirati. Ove radionice su otvorene i za odrasle, odnosno za sve one koji bi htjeli naučiti ponešto novo o navedenim instrumentima, ili se jednostavno odlučiti na nove avanture – jer, za naučiti svirati nikad nije prekasno.

Zbog ograničenog broja mjesta, na radionice su obavezne prijave, koje se obrađuju po redoslijedu prijave. Prijave se izvode putem linkova istaknutih na webu www.spancirfest.com.

Predstavljanje školskog programa instrumenata

Kako je primarna djelatnost LOOP d.o.o. upravo trgovina novim i rabljenim instrumentima, tijekom Špancirfesta će 20., 21., 22., 23. i 27.8. od 12:00 – 13:00 sati biti predstavljen školski program instrumenata u ponudi LOOP-a, te posebne pogodnosti za roditelje čija djeca upravo kreću u glazbene škole ili imaju potrebu za novim, boljim instrumentima. Uz redovnu mogućnost kupnje novih i rabljenih instrumenata gotovinom ili karticama na rate bez kamata, predstavit će se i mogućnost najma instrumenata svih vrsta.

Glazbene klinike i radionice uz vrhunske glazbenike, DJ-e i producente

Osim za školarce i početnike, pripremljen je niz radionica, klinika i panela za postojeće glazbenike, entuzijaste, amatere i profesionalce. Po prvi puta će se tako u Varaždinu održati čak tri MasterClass gitarističke klinike uz trojicu iskusnih, vrhunskih gitarista, a na svoje će doći i bubnjari, basisti i klavijaturisti.

U nedjelju 20.8. je tako na programu druženje s Nevenom Resnikom, vrhunskim klavijaturistom i orguljašem koji će nas u jednosatnom druženju provesti kroz tehnike sviranja orgulja i klavijatura od klasike, preko jazza, do bluesa i rocka. Nakon Nevena slijedi druženje s Tomislavom Šuškom, basistom iz grupe Vatra i glazbenim producentom, gdje ćemo se pozabaviti bas gitarom kao instrumentom, i opremom koju Tomislav koristi.

Nedjelja 27.8. je rezervirana za DJ radionicu s Jasminom Barbirom, koji će nas uputiti u osnove, tajne, trikove i savjete DJ-iranja s posebnim naglaskom na opremu i softvere koji se koriste u glazbenoj produkciji i na DJ nastupima. Radionica počinje u 18:00 sati, a prije toga će nas Jasmin zagrijavati Live demonstracijom svojih vještina u Gajevoj ulici. U 19:00 sati kreće bubnjarska klinika s Nevenom Mehunom, koji će nam demonstrirati tehnike sviranja bubnjeva s naglaskom na jazz, blues i rock’n’roll.

MasterClass radionice i gitarističke klinike

U ponedjeljak 21.8. u 18:00 sati počinje prvi MasterClass, gdje će Neno Kos – Ferzzo, legendarni gitarist iz grupe Crno Perje podijeliti svoja iskustva, demonstrirati vještine, gitarističko umijeće i tehnike sviranja električne gitare, te ispričati ponešto o instrumentima i opremi koje koristi. Ferzzo će se družiti s posjetiteljima radionice, prije i nakon same radionice. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezne su prijave sudjelovanja.

U utorak 22.8. u 18:00 sati počinje MasterClass uz Borisa Dugi Novačkog, poznatijeg kao Zamba – vrhunskog gitaristu starog kova, koji je toliko toga već prosvirao da je vjerojatno i njemu samom teško nabrojati. Zamba će nas uputiti u tajne blues, rock i hard rock gitare, u kreiranje zvuka poznatih gitarista iz AC/DC i ZZ Top, te se posebno osvrnuti na različitosti i sličnosti karakterističnih gitara poput Strata – od jeftinijih do skupih.

U srijedu 23.8. u 18:00 sati u goste nam dolazi isto tako legendarni Bruno Kovačić, gitarist koji je svojim gitarističkim dionicama obilježio nebrojene snimke i live izvedbe nekih od najvećih pop-rock i sličnih izvođača u novijoj hrvatskoj glazbenoj povijesti. Čovjek ogromnog iskustva, školovani gitarist (Musicians Institut u SAD) širokih znanja i poznavanja tehnike, u jednosatnom će druženju demonstrirati vještine, tehnike i ispričati o instrumentima i opremi koju koristi.

MasterClass radionice su zamišljene kao druženja s otvorenom diskusijom, pa će tako sudionici kroz Q&A u neformalnoj atmosferi imati prilike prodiskutirati s našim gostima o različitim temama koje ih zanimaju.

S događanja u Loop Glazbenoj Klinici nitko neće otići praznih ruku.

Sva događanja u LOOP gazbenoj klinici su zamišljena tako da svatko može izaći u najmanju ruku sa novim znanjima. No, na kraju svake radionice dijelit će se nagrade za posjetitelje sretne ruke, a zadnji dan Špancirfesta, nakon bubnjarske klinike, podijelit ćemo i glavne nagrade: akustičnu gitaru, ukulele i niz drugih nagrada.
Uvjet je da su dobitnici prisutni kod izvlačenja.

Sudjelovanje na radionicama i klinikama u sklopu LOOP Glazbene Klinike je BESPLATNO.

Budite uz nas, pratite novosti i najave na facebook stranicama:
https://www.facebook.com/loop.hr
https://www.facebook.com/LiveSvirke
i u službenom Facebook Eventu LOOP Glazbene Klinike: https://www.facebook.com/events/109152593130580.

Prijava na događanja je obavezna i izvodi se putem službene web stranice www.spancirfest.com:
https://spancirfest.com/radionice/