Tomislav Šušak – bas klinika

Svirate bas gitaru i želite doznati više o tom instrumentu, ali i o live svirkama, produkciji i drugim povezanim temama? Onda 29. kolovoza posjetite Masterclass radionicu – bas kliniku, koju će, u sklopu LOOP Glazbene klinike u Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici, održati zagrebački basist i producent Tomislav Šušak.

Sviranjem se profesionalno bavi od 2005. godine, te je svirao u bendovima Skaut, Kinoklub, Ramirez, Detour, Pavel i drugima. Od 2011. godine je stalni član benda Vatra. Svirao je na mnogim studijskim snimkama raznih izvođača, a od 2012. ima i vlastiti studio naziva Studio C, te se bavi i produkcijom albuma, glazbom za reklame, serije i filmove. Što znači da „zna znanje“ i ima što za reći o širem spektru tema vezanih uz glazbu. Pokazao je to već radionicom koju je u sklopu LOOP Glazbene klinike održao tijekom Špancirfesta 2017. godine. Stoga s nestrpljenjem čekamo da nam dođe ponovno.

O snimanju u studiju, live svirkama, ulozi basista u bendu, aranžiranju…

U sklopu bas klinike na ovogodišnjem Špancirfestu, Tomislav Šušak će predstaviti situacije i probleme s kojima se glazbenik (prvenstveno basist) može susresti u studiju ili tijekom live nastupa. Fokus  će biti na pronalaženju uloge basista u bendu, no, riječi će biti i o kupnji, pripremi i održavanju glazbene opreme. Isto tako i o aranžiranju dionica, te o uvrštavanju efekata u sviranje bas gitare.

Radionica je namijenjena svima zainteresiranima. Dobrodošli su i početnici i dugogodišnji svirači odnosno profesionalci koji žele utvrditi gradivo ili se upoznati s nekim drugim pristupom sviranju bas gitare. Svi će imati prilike postaviti pitanja predavaču te s njime i međusobno prodiskutirati o ulozi basiste u svijetu glazbe. Ali i zasvirati.

Prijavite se za sudjelovanje na e-mail klinika@loop.hr.

 

TOMISLAV ŠUŠAK – Masterclass radionica – bas klinika

Varaždinska kuća u Gajevoj ulici

29. kolovoza 2019. godine, od 18:00 sati