LOOP Glazbena klinika na Špancirfestu 2019 – 10. dan

Ušli smo u samu završnicu LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu 2019. Znamo da će ubrzo biti gotovo pa upijamo dobre emocije koje nas okružuju – da nam potraju što duže.

Još samo danas do 20 sati zainteresirani mogu razgledati izložbu glazbenih instrumenata i opreme u Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici te ih i isprobati. U 16 sati će na istom mjestu početi posljednja radionica za djecu i početnike kojima će mlada Varaždinka Gita Sočković predstaviti ukulele, dok će u 18 sati na svoje doći pjevači.

Tada će naime početi Masterclass radionica – vokalna klinika za koju je iskazan veliki interes, a što ne čudi s obzirom da će je voditi renomirani glazbenik Ricardo Luque. Nakon radionice Ricardo Luque & Amigos će održati koncert na festivalskoj pozornici na Korzu te od 20 sati glavni gradski trg ispuniti latino ritmovima i pozvati posjetitelje festivala na ples.

U posjet će nam ponovno doći Ivana Galić koja je pozornici na Korzu nastupila prošle nedjelje, a koja će poslijepodne zapjevati na uličnoj pozornici LOOP Glazbene klinike u Gajevoj ulici, praćena dvojicom varaždinskih glazbenika – Nenadom Resnikom i Zoranom Puljekom. Osim njih, šetačima će pred Varaždinskom kućom svirati i veseli glazbeni sastav Gungula. U sklopu kLOOPske scene Sloboda, koncert za kraj LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu 2019 će u Caffe baru Sloboda od 22 sata održati Danchi & Rikverc bend.

Isti bend jučer je zabavljao šetače u Gajevoj ulici, gdje je tijekom poslijepodneva nastupila i Gungula. Održana je i odlično posjećena gitaristička radionica namijenjena djeci i početnicima, a nešto kasnije i Masterclass radionica – gitaristička klinika Ivana Ivankovića, namijenjena više onima s određenim glazbenim predznanjem i sviračkim iskustvom.

U sklopu kLOOPske scene Sloboda je u Caffe baru Sloboda do kasno u noć svirao varaždinski band The Fakin’ Lajsne koji je svojom svirkom i ovog  puta rasplesao publiku.

Kako je prošao deveti dan LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu 2019 – pogledajte u fotogaleriji: