LOOP Glazbena klinika na Špancirfestu 2019 – 4. dan

Četvrti dan LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu 2019 bit će u znaku gitare. U Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici će u 16:00 sati početi radionica upoznavanja s gitarom – namijenjena djeci odnosno početnicima, a u 18:00 sati dolazi nam gitaristički virtuoz Elvis Stanić koji će održati Masterclass radionicu – gitarističku kliniku namijenjenu onima s više glazbenog znanja i iskustva. Malo će nam i zasvirati, a zatim otići do Korza gdje će na festivalskoj pozornici održati koncert s Jed Becker’s Group.

Svirke će biti i na uličnoj pozornici ispred Varaždinske kuće gdje će tijekom poslijepodneva i večeri šetačima svirati i pjevati mlada Gita Sočković te Trio Verse, a koncerta će biti i u sklopu kLOOPske scene Sloboda. Svirka počinje u 22:00 sata, a nastupit će varaždinski bend Sten Mol te će biti održan jam session varaždinskih glazbenika. Svi su navedeni programi besplatni, baš kao i izložba 30-ak glazbenih instrumenata i opreme, koju zainteresirani mogu razgledati u Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici sve do 20:00 sati.

Mnogi su i jučer zavirili u Varaždinsku kuću te razgledali izložbu i uživali u uličnoj svirci poznatog dua Fakustix. Dubravko Novak je održao zanimljivu gitarističku radionicu za djecu, odnosno početnike, a posebno veliki interes izazvala je Masterclass radionica – vokalna klinika Ivane Galić. Na radionici je bilo riječi o razlikama između klasične tehnike i tehnike modernih stilova i mjuzikla – belting, miješanju tonova, problematici engleskog jezika u glazbi te problemima s glasnicama kod nepravilne tehnike, a sve prezentirano – Ivana Galić je i demonstrirala.

Oduševila je svojim vokalnim mogućnostima sudionike radionice, a nakon toga i brojne šetače koji su se okupili na Korzu gdje je s pratećim bendom održala koncert. Šetačima se njihov program crnačkog gospela očito svidio te su u dva navrata tražili još, a Ivana Galić i bend su im sa zadovoljstvom udovoljili.

Program trećeg dana LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu zaključen je koncertima u Caffe baru Sloboda gdje su u okviru programa kLOOPska scena Sloboda nastupili mladi rockeri Foreign Sky te njihovi stariji i iskusniji kolege Stari vukovi.

Kako je prošao treći dan LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu 2019 – pogledajte u galeriji: