LOOP Glazbena klinika na Špancirfestu 2019 – 1. dan

Dugo smo čekali – i konačno dočekali! Počeo je najveći, najšareniji i najposjećeniji varaždinski festival, a s njime i LOOP Glazbena klinika na Špancirfestu 2019 koja u svom trećem izdanju nudi mnoštvo zanimljivih, edukativnih i zabavnih programa i sadržaja namijenjenih svim ljubiteljima glazbe, bez obzira na godište i glazbeni ukus te glazbeno znanje i iskustvo.

Većina programa LOOP Glazbene klinike u sljedećih će 10 dana biti održana u Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici 10, gdje su vrata posjetiteljima otvorena već tijekom prijepodneva. Tamo je postavljena izložba glazbenih instrumenata i opreme koju zainteresirani tijekom trajanja festivala mogu razgledati svakodnevno od 10:00 do 20:00 sati. Uz to, od djelatnika LOOP music shopa i LOOP Glazbene agencije dobiti informacije ne samo o izloženim instrumentima i opremi, nego i ostaloj ponudi proizvoda i usluga.

U 16:00 sati u Varaždinskoj će kući početi prva glazbena radionica za djecu i početnike, a u 18:00 sati i Masterclass radionica – klavirska klinika, koju će voditi klavirist, orguljaš, korepetitor, učitelj, kompozitor i studijski glazbenik Darko Golubić. Tema njegove Masterclass radionice bit će „Otkrivanje synth zvukova u analogno-digitalnoj sintezi”.

Između navedene dvije radionice,  održana će biti još jedna – i to vokalna radionica. Vodit će je vrhunski pjevač Dino Jelusić koji će, kako je najavio, prezentirati „kako pjevati razne žanrove i mijenjati boje glasa, dodavati rašpu, šaltati registre“. On će, naravno, na licu mjesta demonstrirati svoje pjevačko umijeće te pokazati zašto ga mnogi smatraju trenutno jednim od najboljih hrvatskih muških vokala. Očekuje se i njegov nastup na uličnoj pozornici LOOP Glazbene klinike ispred Varaždinske kuće, gdje će mu se pridružiti još nekolicina glazbenika.

U 22:00 sata krenut će i program kLOOPska scena Sloboda, u sklopu kojeg će u Caffe baru Sloboda večeras nastupiti dva varaždinska benda – The Yangsters i peteročlani heavy metal band Elusive Mind koji će nakon godinu i pol stvaranja konceptualnog albuma “Origins”, publici predstaviti rezultate dugotrajnog rada.

Sve u svemu – LOOP Glazbena klinika na Špancirfestu 2019 kreće punom parom i nudi za svakoga ponešto. I sve besplatno! Obavezno nas posjetite!